Floorball als straatsport

Floorball als straatsport

Naast de succesfactoren van floorball als zaalsport merken we dat het op straat ook vele mogelijkheden biedt. We zien op verschillende plekken in Nederland initiatieven ontstaan. Buurtsport coaches en combinatie functionarissen bieden deze sport aan om jongeren in aanraking te laten komen met een nieuwe sport die vele uitdagingen creëert voor verschillende doelgroepen.

De Floorball Academie Noord heeft de afgelopen tijd geïnvesteerd in verschillende samenwerkingen om het fenomeen ‘urban sport’ vorm te geven. Zo zal er 10 september 2015 een opening plaats vinden van ‘beweegcourts’ in Midden Drenthe. Samen met Kits Primair Lifestyle (Openbaar Basisonderwijs Midden Drenthe) is er een aanvraag goed gekeurd om bij verschillende scholen in deze regio schoolpleinen te voorzien van ‘beweegcourts’. Hier kunnen leerlingen verschillende activiteiten doen om fysiek fit te blijven om nog beter te kunnen presteren op school.

Floorball heeft bewezen dat dit een sport is die hieraan bijdraagt. Op deze manier kunnen we meerdere mensen met deze fantastische, snelle en laagdrempelige sport in aanraking laten komen. Zo stimuleren we ook om sport en stad meer met elkaar te verbinden (City sport). Op 27 september 2015, tijdens een koopzondag, zal floorball worden aangeboden voor de bewoners in Assen op het Koopmansplein. Hier krijgen o.a. leerlingen van het CS Vincent van Gogh de mogelijkheid om hun kunsten te laten zien. Maar natuurlijk is iedereen welkom om een stick te pakken om hier zijn talenten in te zetten. Assen beweegt!

Ook Haren beweegt. Wij gaan de samenwerking aan met HSV, de gemeente Haren, Huis voor de Sport Groningen aan om in oktober voor verschillende doelgroepen in activiteiten weg te zetten.

De FAN heeft de ‘urban’ sport (straatsport) omarmd om meerdere mensen in beweging te krijgen. Naast deze voorbeelden zijn er vele initiatieven die we ontplooien met onze partners. Op onze kalender zullen we al onze activiteiten laten zien. Dus blijf ons volgen.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie