Over ons

Als onderdeel van Stichting Sport Educatie Nederland ondersteunt en stimuleert de Floorball Academie de ontwikkeling van floorball in Nederland.

Het idee

Het idee voor het opzetten van Floorball Academie Nederland is ontstaan vanuit de visie dat iedereen floorball moet kunnen spelen en dat dit op een verantwoorde en professionele manier aangeboden moet worden. Op dit moment is het ‘hoofdbureau’ van de NeFUB (Nederlandse Floorball en Unihockey Bond) in Nieuwegein gevestigd. Door het ontwikkelen en opzetten van Floorball Academies in het Zuiden, Midden en het Noorden van het land kan vanuit een decentrale rol de klant op maat worden bediend. Op deze manier kan er effectiever ingespeeld worden op de vraag van de klant, doordat de academies een nauwe relatie ontwikkelen en onderhouden met haar klanten. Zo willen wij ervoor zorgen dat kwaliteit en kwantiteit gewaarborgd blijven.

Floorball Academie heeft de afgelopen jaren laten zien dat de formule werkt en dat de sport floorball groeiende is in deze provincies.

Missie

Floorball Academie Nederland is een professionele, marktgerichte onderneming die inspeelt op de behoeften van de sporter van jong tot oud. Wij stimuleren en ontwikkelen kwalitatieve producten en diensten die bijdragen aan een ‘leven lang genieten van floorball’. Door het aangaan van samenwerkingsverbanden met verschillende partners creëren we kennisdeling, dat zorgt voor een dynamische en vernieuwende sportontwikkeling. Onze ‘brand purpose’ luidt: “Wij brengen mensen in beweging en creëren persoonlijk ondernemerschap”.

Visie

Floorball Academie Nederland wil het noorden, midden en zuiden van Nederland inspireren en stimuleren om op een verantwoordelijke manier floorball te spelen. De sport Floorball krijgt mensen in beweging en zal bijdragen aan een actieve leer- en leefstijl. Wij willen mensen doen inzien dat zij verantwoordelijk zijn voor de keuzes die ze maken. Door mensen zelfbewust, zelfstandig, verantwoordelijk en betrokken te houden bij de sport floorball, dragen wij bij aan een proces waarbij de sporter zich een leven lang kan ontwikkelen. Alle acties die wij ondernemen dragen bij aan het realiseren van onze ‘brand purpose’.

Doel

De floorballacademies werken op maat en staan voor kwaliteit en ondernemerschap. De floorball academies moeten uitgroeien tot een professioneel regionaal kenniscentrum op het gebied van floorball dat bijdraagt aan sportstimulering onder verschillende doelgroepen van jong tot oud. Op deze manier dragen wij bij aan een ‘leven lang genieten van Floorball’.