In het seizoen 2023-2024 van de Nederlandse floorballcompetitie worden fans getrakteerd op een uiterst energiek seizoen. Met vijf divisies die elk hun eigen dynamiek hebben, is het tijd om naar de stand van zaken te kijken en elke divisie kort uit te lichten.

Eredivisie Heren: UFC Utrecht 1 aan de top

In de Heren Eredivisie wordt de ranglijst gedomineerd door UFC Utrecht 1. Met acht opeenvolgende overwinningen hebben ze een perfecte reeks neergezet en bezetten ze de eerste plaats met 24 punten en een indrukwekkend doelsaldo van 67. FB Agents 1 en Hot Flames 1 volgen op korte afstand met respectievelijk 18 punten, maar de vraag blijft of ze in staat zullen zijn om de onverslaanbare kracht van UFC Utrecht 1 te doorbreken. Ook de dark horse van het seizoen, Face Off 1, die FB Agents 1 volledig verraste en hun eerste overwinning in vijf jaar tijd tegen hun Amsterdamse rivalen realiseerde, dingt nog mee voor een plek in de finale, waar de eerste twee teams van het seizoen zich automatisch voor kwalificeren.

Eredivisie Dames: UFC Utrecht 1 heerst soeverein

De Dames Eredivisie wordt gekenmerkt door de heerschappij van UFC Utrecht. Met zes overwinningen uit evenveel wedstrijden bezetten ze de eerste plaats met 18 punten, een doelsaldo van 20 en een verbazingwekkend laag aantal tegendoelpunten (9). Sonics 1 volgt met 12 punten en Face Off 1 met 9, maar UFC Utrecht lijkt moeilijk te verslaan in de zoektocht naar het landskampioenschap.

Eerste Divisie Heren: DSFV Blue Falcons 1 op kop

In de Heren Eerste Divisie leidt DSFV Blue Falcons 1 de weg met zes overwinningen uit zeven wedstrijden, wat hen 18 punten oplevert. Hot Flames 2 en FB Agents 2 volgen met 18 en 15 punten respectievelijk. De strijd om de topplaatsen in deze divisie lijkt intenser dan ooit, met DSFV Blue Falcons 1 vastbesloten om hun promotie naar de Eredivisie veilig te stellen.

Eerste Divisie Dames: UFC Utrecht 2 blijft onverslaanbaar

In de Dames Eerste Divisie lijkt UFC Utrecht 2 niet te stoppen. Met een indrukwekkende reeks van zeven opeenvolgende overwinningen staan ze stevig op de eerste plaats met 21 punten. Sonics Together Up probeert komt op de tweede plek met 11 punten, maar het lijkt een zware taak te worden om UFC Utrecht 2 te overtreffen.

Tweede Divisie Heren: HSV 1 met perfecte score

In de Heren Tweede Divisie heeft HSV 1 een vliegende start gemaakt met vijf overwinningen uit vijf wedstrijden, wat hen de maximale 15 punten oplevert. Sonics 2 en U.C. Face Off 2 volgen op korte afstand, met respectievelijk 12 en 9 punten. De prestaties van HSV 1 zetten de toon voor een competitieve rest van het seizoen.

Vooruitblik

Nu we halverwege het seizoen zijn, toont de Nederlandse floorballcompetitie nog meer dynamiek en spirit dan ooit tevoren. Het blijft interessant om te zien of UFC Utrecht hun dominantie in beide Eredivisies kunnen handhaven en of andere teams in staat zullen zijn om zich daartegen te verzetten. In de divisies waar de concurrentie dicht bij elkaar ligt, zoals de Heren Eerste Divisie, kunnen zelfs kleine verschuivingen in de ranglijst grote gevolgen hebben voor de eindstand.

Met teams die hun grenzen verleggen en strijden om elke overwinning, staat de Nederlandse floorballcompetitie 2023-2024 garant voor spanning en spektakel.

Foto: Jakub Zajic