Floorball, een meerwaarde op het beweegaanbod

Floorball, een meerwaarde op het beweegaanbod

Floorball is een opkomende sport die ook in Nederland steeds meer voet aan de grond krijgt binnen het basisonderwijs. Waar steeds meer vaksecties LO kiezen om de sport op te nemen in het aanbod, zijn er nog steeds docenten waarbij twijfel heerst. Wat is de meerwaarde van floorball ten opzichte van andere (traditionele) schoolsporten?

Voor ons als kenniscentrum reden om dit inzichtelijk te maken. We hebben onszelf de vraag gesteld wat de meerwaarde van floorball kan zijn in het bewegingsonderwijs. Jorg Andree heeft studenten van de opleiding Sport Gezondheid en Management van de Hanzehogeschool Groningen gevraagd om onderzoek te doen naar de fysieke intensiteit en beleveniswaarde van floorball bij basisschoolkinderen van 10-12 jaar.

Benieuwd naar het volledige onderzoek? Download het in onze mediatheek.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.