Investeren in floorball talent

Investeren in floorball talent

Internationaal floorball succes kan niet zonder het goed opleiden van talent. Het plan talentontwikkeling van de FAN beschrijft de ideale loopbaan en creëert een krachtige sportomgeving om een talent te doen ontwikkelen om voor hem/haar het hoogst haalbare niveau te halen. De speler staat hierbij centraal waarbij altijd gekeken wordt naar de beste situatie.

Floorball Academie Nederland zal vanuit talentontwikkeling, die kwaliteiten van sporters centraal zetten en een beleving creëren waarin sporters zich ontwikkelen tot proactieve, verantwoordelijke en creatieve sportprofessionals. Wij maken gebruik van verschillende modellen om de beleving en motivatie van sporters te optimaliseren.

Wanneer een sporter handelt vanuit bevlogenheid maakt hij het verschil en zet hij zijn talenten in om te werken aan zijn ontwikkeling. In een authentieke relatie tussen sporter, coach en team gaat het vooral om aandacht voor ieders talenten, behoeften en eigenheid. Binnen een leeromgeving waarin sprake is van talentontwikkeling, is het belangrijk dat we sporters opleiden tot leiders. Een belangrijk onderdeel van talentontwikkeling is ondernemer zijn van je eigen talent en hier leiding in (kunnen) nemen om dit proces vorm te geven. Dit talent kan tot uiting komen als coaches een rol vervullen waarin ruimte wordt geboden om dit talent te ondersteunen, te inspireren en waar nodig is sporters te confronteren.

In samenwerking met het H.N. Werkman College Topsport Talentschool Groningen (TTSG) worden leerlingen in staat gesteld om maximaal te presteren in hun school- én sportloopbaan. De school werkt vanuit de onderwijskundige daltonprincipes. Wil jij als jonge floorball speler je school en sport combineren meld je dan aan voor de open dag TTS Groningen op woensdag 25 november. Vanaf schooljaar 2016 / 2017 willen wij starten met ons floorball programma.

 

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie