FC Groningen C1 traint met het floorball talententeam

FC Groningen C1 traint met het floorball talententeam

Woensdagochtend, 5 oktober kwamen de busjes van FC Groningen aan in Kardinge. Het C1 team stapte uit voor een uitdagende clinic floorball. Samen met een aantal spelers van het ‘Floorball Talententeam’ kregen de jongens een clinic van de trainster Faybienne Kollau en gasttrainer Veera uit Finland.

Het begon bij de voetballers allemaal nog een beetje onwennig met de stick in hun handen, maar al snel kregen ze de smaak te pakken. Stukje bij beetje ging het steeds beter en kregen de jongens de techniek onder de knie, aangeleerd door Faybienne, Veera Inkeroinen en natuurlijk met behulp van de jonge floorball talenten.

Aan het einde van de clinic werd er een partijtje gespeeld. Het ging er fanatiek aan toe, want als top sporter wil je natuurlijk altijd winnen. Het waren spannende partijtjes met op het eind een finale. De twee beste teams speelden tegen elkaar. Echter lukte scoren dit keer niet. Ze gingen door in de extra tijd. Dit betekende dat er om de 30 seconden van elk team iemand het veld uit moest. Ze speelden 6 tegen 6. Toen er nog maar 3 spelers in elk team over waren, was het eindelijk zo ver, er werd gescoord!

De jongens van FC Groningen vonden het een leuke ervaring en vroegen al direct of ze dit vaker mochten doen. Een groot succes dus!

Myrthe Veenhoven (Sportkunde, HG)

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie