Healthy Ageing en floorball

Healthy Ageing en floorball

Een mooi voorbeeld van jong gedaan is oud geleerd, is ons ‘floorball pleinspelen’ concept in Midden Drenthe.
Op OBS Pieter van Thuylschool in Hoogersmilde zijn de leerlingen uit groep 7/8 fanatiek begonnen om pleinspelen te geven aan andere leerlingen van de school. De spelbegeleiders begeleiden het spel goed en er werd fanatiek meegedaan. Elke week is er een ander tweetal aan de beurt, zij mogen een spel kiezen uit de pleinspelenmap die de buurtsportcoach heeft overhandigd aan de school.

Leerlingen uit de groepen 7/8 van OBS de Meenthe in Bovensmilde zijn ook begonnen om pleinspelen positief te bevorderen. Eind november zijn ze, samen met de buurtsportcoach, fanatiek bezig geweest om zelf spellen te bedenken zodat deze toegevoegd kunnen worden aan de pleinspelenmap. In het nieuwe jaar beginnen zij, in tweetallen, met het geven van spellen aan de andere leerlingen van de school onder begeleiding van de leerkracht en de buurtsportcoach.

In januari start de buurtsportcoach met pleinspelen in de gymles van OBS de Wenteling in Balinge. Leerlingen gaan in drie gymlessen verschillende spellen spelen die zij ook op het schoolplein kunnen doen. Zij krijgen deze spellen op een leskaart aangeboden en onder begeleiding van de buurtsportcoach worden de eerste spellen gespeeld. Op deze manier worden er nieuwe spellen aangeleerd en komen er nieuwe ideeën die leerlingen kunnen spelen op het schoolplein.

Floorball
Elke basisschool in Midden-Drenthe heeft een floorballcourt op het schoolplein liggen. Maar hoe speel je floorball eigenlijk? Dit kan de buurtsportcoach, door middel van clinics, uitleggen aan de leerlingen van de school.
In februari start de buurtsportcoach met een clinic floorball bij CBS de Vaart in Hoogersmilde. Kinderen uit de groepen 3 t/m 8 krijgen in twee gymlessen uitleg over het floorball spel. Na deze twee momenten wordt er een laddercompetitie gestart die de leerlingen zelf kunnen oppakken en spelen op het floorballveld.

Afgelopen weken zijn er verschillende voorbeelden geweest van activiteiten rondom floorball en zijn we geëindigd met een succesvolle laddercompetitie.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.