Floorball Festival Haren

Floorball Festival Haren

Woensdag 18 oktober 2017 organiseert het Huis voor de Sport Groningen in samenwerking met Gemeente Haren en HSV Floorball voor de derde keer het Floorball Festival Haren. Als kenniscentrum op het gebied van floorball- en sportontwikkeling zijn we blij met de investering van afgelopen jaren en de huidige ontwikkelingen.

Het is een terugkerend straatsport evenement waarbij verschillende partijen samenwerken om duurzaam sportbeleid in de praktijk vorm te geven. De kinderen uit Haren en omgeving krijgen floorball op school, kunnen zich aanmelden voor een naschools evenement en de vereniging is betrokken bij de organisatie om kinderen te binden aan de plaatselijke vereniging.

Door een investering van de gemeente en het Harens Lyceum (onderdeel van het Zernike college) staat er in het sportcentrum Scharlakenhof in Haren permanent boarding waardoor er de mogelijkheid kwam om onderwijs en sport te binden. Door een goed floorball schoolprogramma en enthousiaste vakdocenten in Haren is het gelukt om binnen twee jaar een groeiend aantal leden in Haren te realiseren die de sport beoefenen en deelnemen aan de Noordelijke jeugdcompetitie en de landelijke senioren competitie. Ook het Huis voor de Sport Groningen omarmt de sport floorball waardoor het structureel binnen het aanbod terugkomt.

De Floorball Academie investeert, naast een goed floorball schoolprogramma, in het zichtbaar maken van de sport floorball door het als straatsport aan te bieden. Door de laagdrempeligheid van de sport maakt het mogelijk om het op deze manier te organiseren. Het Floorball Festival Haren vind plaats voor het gemeentehuis en iedereen van groep 5 t/m 8 kan zich aanmelden (www.haren.nl/sport). Maak een team van minimaal 4 tot maximaal 6 spelers en je kunt deelnemen.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.