Olympic Moves Floorball 2018 – Een groot succes!

Olympic Moves Floorball 2018 – Een groot succes!

Olympic Moves, een welbekend sporttoernooi onder middelbare scholieren. Olympic Moves is opgericht om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving kennis te laten maken met diverse vormen van sport. Door middel van Olympic Moves willen wij jongeren het plezier van samen sporten laten beleven.

Als stagiaires van de Floorball Academie Nederland, kregen wij de kans om de regionale finales Olympic Moves Floorball in Groningen en Friesland te organiseren. Een grote kans om middelbare scholieren samen te laten sporten. Wij mochten de grondgedachte die ontstond bij het oprichten van Olympic Moves door de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola voortzetten. Dinsdag 30 januari, donderdag 1 februari en woensdag 7 maart waren de grote dagen waarop dit moest gebeuren, de derde fase van de competitie. Na de werving door de LO docenten en de selecties om teams samen te stellen, is de regionale finale aan de beurt waar de scholen strijden om een plek in de Olympic Moves The School Final. Met maar liefst 67 teams en 482 scholieren maakt dit de regionale finale in Groningen ook de grootste van Nederland.

Dit jaar vond het evenement in Groningen plaats op het Willem Alexander Sportcentrum en de ACLO op de Zernike Campus. Er waren zo veel aanmeldingen dat wij 2 locaties konden vullen. De dag begon met een gezamenlijke dans warming- up, bedacht en uitgevoerd door Jonas Wit, gevolgd door een openingswoordje door Jorg Andree. Daarna gingen de wedstrijden eindelijk van start! Alle deelnemers waren erg gedreven en hebben hun uiterste best gedaan. Het was erg leuk om te zien hoeveel plezier er was bij het spelen van deze sport. Zelfs langs de kant konden de deelnemers niet stil staan.

Ook in Franeker werd vol enthousiasme gespeeld. Het evenement was kleiner met maar 10 teams. De sfeer was echter even goed. Uiteindelijk kon per categorie helaas maar 1 team door naar Papendal. Wij hopen dat jullie net zo hebben genoten als wij tijdens Olympic Moves. Het evenement was een groot succes en liep goed (klik op de link om de aftermovies te bekijken)! Ook de scheidsrechters van de ALO willen wij bedanken voor hun bijdrage.

 

Wij wensen de winnaars van het Harens lyceum, CSG Augustinus, CSG Lauwers college, Montessori Lyceum, OSG Sevenwolden en RSG Magister Alvinus veel succes tijdens de school final van Olympic Moves in Papendal op 8 juni! Wij zullen er ook bij zijn!

 

Aftermovie Olympic Moves Groningen: https://www.youtube.com/watch?v=lKhpznPVwLY

Aftermovie Olympic Moves Franeker: https://www.youtube.com/watch?v=eGbo45TQ3eE

 

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie