Nationale Sportweek 2017

Nationale Sportweek 2017

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen! Tijdens de week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties.

Bij de aftrap van de Nationale Sportweek in Groningen wordt dit jaar de Energy Sport Xperience gehouden. Dit initiatief van de gemeente Groningen, het Huis van de Sport Groningen en de Energy Valley Topclub is bedoeld om alle takken van sport in Groningen onder de aandacht van het brede publiek te brengen en daar hoort natuurlijk ook floorball bij.

De Energy Sport Xperience vindt op 9 september van 12:00-17:00 uur plaats in de grote hal van Sportcentrum Kardinge. De hal zal verdeeld worden in diverse pleinen elk met een eigen thema. Zo is er onder andere een waterplein, een ijsplein, zaalsport, een running-area en een fietsgebied. Spelers van Groninger Topsport clubs Donar, Lycurgus, GIJS, Nic., FC Groningen en GHHC zullen aanwezig zijn en bij toerbeurt in de spotlights staan.

Op de Energy Sport Xperience worden verenigingen, bewonersorganisaties, bedrijven en anderen in de gelegenheid gesteld om allerlei sportieve en gezonde activiteiten te organiseren voor sporters en (nog)-niet sporters. Het thema van de Energy Sport Xperience sluit daarom aan bij die van de Nationale Sportweek: ‘Ik neem je mee.’

Bezoekers aan het event kunnen kennismaken met de aangeboden sporten door ze zelf uit te proberen en te ervaren. Om deelname aan alle sporten te stimuleren kan men gedurende het event stempels sparen waarbij een volle kaart in aanmerking komt voor een prijs.

Heb je zin om eens op een laagdrempelige manier met sport en dus ook met floorball in aanraking te komen kom dan langs bij sportcentrum Kardinge. De clubs UFC Groningen en UC Face Off  zullen je informeren om in aanraking te komen met deze fantastische sport en natuurlijk kun je hier ook floorball spelen.

” Where the heart meets floorball.”

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie