Het wereldkampioenschap floorball staat voor de deur. Wij leggen je uit wat er op de planning staat.

Zowel het vrouwen- als het mannen-WK gaat van start!

Women’s WFC

De World Floorball Championships – zoals het WK officieel heet – voor dames begint op zaterdag 27 november. De groepsfase duurt vier dagen. Regerend kampioen Zweden is ook dit jaar weer de favoriet. Andere kanshebbers zijn Finland, Tsjechië en Zwitserland. Vanaf donderdag 2 december vinden de kwartfinales plaats. In het weekend van 4 en 5 december zijn de finales. Het toernooi vindt plaats in Uppsala (Zweden) en alle wedstrijden zijn gratis te kijken via het YouTube-kanaal van de International Floorball Federation (IFF), klik hier.

Men’s WFC

Eigenlijk zou het heren-WK plaatsvinden in 2020, maar door Corona is dit een jaar uitgesteld. Het finaleweekend van de dames is tegelijkertijd ook het startweekend van de heren. Op vrijdag 3 december start de groepsfase. Net als bij de dames doen er 16 landen mee en net als bij de dames zijn Zweden en Finland de favorieten. Finland is de regerend kampioen en bovendien het organiserende land; het toernooi vindt plaats in Helsinki. De finale staat gepland op zaterdagmiddag 11 december.

De face off (Foto: Per Wiklund)