Talentschool floorball van start!

Talentschool floorball van start!

Floorball Academie Nederland en het H.N. Werkman College Topsport Talentschool Groningen (TTSG) starten vanaf schooljaar 2016/2017 met een floorball programma voor jeugdige talenten. Vandaag is er met de coordinator van het TTSG (Rob Nieboer) besloten om komend schooljaar te starten.

Internationaal floorball succes kan niet zonder het goed opleiden van talent en dus zijn we erg blij met deze ontwikkeling. De TTSG stelt leerlingen in staat om maximaal te kunnen presteren in hun school- én sportloopbaan. De school werkt vanuit de onderwijskundige daltonprincipes dat goed aansluit bij de visie van de FAN.

Verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerking en reflectie op eigen handelen zijn de basisprincipes van het onderwijs. De taak, die voor elk niveau een eigen leerlijn heeft, geeft leerlingen de mogelijkheid zelfstandig te werken. Dit draagt bij aan de verantwoordelijkheidsontwikkeling van de leerling. In de daltonpedagogiek is de coachende en begeleidende rol van de docent van wezenlijk belang. Leerlingen worden op het TTSG gemotiveerd om zelf oplossingsgerichte strategieën te ontwikkelen en toe te passen. Het vergroot de betrokkenheid van leerlingen bij hun eigen leerproces en het ontwikkelt het zelfregulerend vermogen. Dit wordt gestimuleerd door regelmatig te reflecteren op de werkwijze en de gemaakte keuzes.

Het plan talentontwikkeling van de FAN sluit hier goed op aan. Floorball Academie Nederland zal vanuit talentontwikkeling, die kwaliteiten van sporters centraal zetten en een beleving creëren waarin sporters zich ontwikkelen tot proactieve, verantwoordelijke en creatieve sportprofessionals. Een belangrijk onderdeel van talentontwikkeling is ondernemer zijn van je eigen talent en hier leiding in (kunnen) nemen om dit proces vorm te geven. Dit talent kan tot uiting komen als coaches een rol vervullen waarin ruimte wordt geboden om dit talent te ondersteunen, te inspireren en waar nodig is sporters te confronteren.

Het traject zal onder leiding staan van Faybienne Kollau en Jorg Andree. Daarnaast zullen andere experts en trainers dit traject ondersteunen om zo te komen tot de ideale leeromgeving voor deze jonge talenten. Wil jij als jonge floorball speler je school en sport combineren, meld je dan nu aan via de website! Contact opnemen met Rob Nieboer of Jorg Andree is ook mogelijk.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.