Utrecht en Sonics zijn de landskampioenen van seizoen 2021-2022.

De dames van Sonics 1 wisten zaterdag met 8-0 te winnen van Hot Flames 1. Hoewel de score afgetekend is, was de score na twee perioden slechts 1-0. Toen halverwege de derde periode Sonics op 3-0 was gekomen was het verzet gebroken. Met vijf goals in de laatste acht minuten zette Sonics uiteindelijk toch nog een grote score neer.

Bij de heren was het favoriet UFC Utrecht dat de beker pakte. Tegenstander was runner-up FB Agents, de laatste jaren vaker de finale tegenstander van Utrecht. Utrecht nam al snel de leiding via een powerplay situatie en verdubbelde deze al snel, maar Agents kwam terug en hield de schade na één periode beperkt: 4-3. Ook na de tweede periode was het verschil nog niet gemaakt (6-4), maar door twee 2-min tijdstraffen kon Utrecht tweemaal scoren (8-4). Het verzet leek gebroken en Utrecht liep uit naar 11-4, waarna Agents met twee goals de score nog iets draaglijker maakte: 11-6.

Na twee door Corona vroegtijdig afgebroken seizoenen was seizoen 2021-2022 eindelijk weer eens een seizoen dat tot het einde volbracht is. Binnenkort vindt het toetje plaats: de bekerfinales. Hierin neemt landskampioen Utrecht het bij de heren op tegen Sonics. Ook bij de dames is de landskampioen van de partij; Sonics speelt daar tegen HSK Agents. De wedstrijden vinden plaats op 4 juni.