In Zwitserland is Zweden opnieuw wereldkampioen floorball geworden. In een eenzijdige finale versloeg het team verrassend finalist Tsjechië met 9-3.

In de groepsfase wist Tsjechië Zweden nog op 3-3 te houden, maar in de finale kwam het team er niet aan te pas. Na zeventien minuten stonden de Zweden al met 4-0 voor en gedurende de tweede en derde periode bouwde de ploeg deze voorsprong uit naar 8-1. De Tsjechen wisten met een man meer in het veld – ze haalden de keeper eruit – nog tweemaal te scoren, maar het slotakkoord was voor Zweden: 9-3.

De wedstrijd om het brons werd gewonnen door Finland, dat Zwitserland met 5-3 versloeg. Finland had nog iets recht te zetten na het 5-7 verlies tegen Zwitserland in de groepsfase. Met het behalen van de vierde plek werd het toernooi voor het thuisland een grote teleurstelling.

Na de finale werd het All-star Team bekendgemaakt. Tsjechië en Zweden verdeelden deze ereplekken: keeper Lukas Bauer, verdediger Ondrej Nemecek en aanvaller Marek Benes werden verkozen namens Tsjechië, aangevuld door de Zweden Emil Johansson (verdediger), Hampus Ahren (center) en Alexander Galante Carlström (aanvaller). Die laatste werd bovendien Most Valuable Player van het toernooi.

In 2024 vindt het volgende heren WK plaats, in Malmö (Zweden). In 2023 vindt eerst nog het dames WK plaats, in Singapore.