Aafgelopen zaterdag vonden de halve finales van het Nederlandse bekertoernooi plaats. Bij de dames plaatsten Sonics 1 en HSK Agenda zich voor de finale. Ook de Sonics 1 heren plaatsten zich, hun tegenstander is nog niet bekend.

De eerste halve finale bij de dames Sonics 1 – Hot Flames 1 was er een zonder al te veel hoogtepunten. Pas 23 seconden voor het einde werd het eerste en enige doelpunt gemaakt door Sonics. Zij nemen het in de finale op tegen HSK Agents, die in een spannende wedstrijd UFC Utrecht 1 met 4-2 wisten te verslaan.

De heren van Sonics 1 moesten het opnemen tegen het enige overgebleven eerste divisieteam Face Off (de andere drie teams komen allemaal uit in de eredivisie). Wellicht was er sprake van enige onderschatting, want Face Off stond binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong. De periode werd zelfs winnend afgesloten (1-2), maar uiteindelijk ging het eredivisieteam ‘gewoon’ door naar de finale (7-2). De tegenstander is nog onbekend.

De halve finale tussen de heren van UFC Utrecht 1 en Hot Flames 1 is voorlopig uitgesteld. Utrecht had niet voldoende spelers en loopt hierdoor het risico de wedstrijd reglementair te verliezen. Het bestuur van de NeFUB beslist hier uiteindelijk over, dus het is nog afwachten of de wedstrijd op een later moment toch gespeeld kan worden.

De bekerfinales vinden plaats op 4 juni 2022.